Beste wekkerradio dab+ en andere beste wekkerradio's (2024)

Hier vind je de beste wekkerradio uit de test in diverse categorieën. Ook hebben we een overzicht met alle goede wekkerradio's en een keuzehulp waarmee je uit deze lijst je beste wekkerradio kunt vinden.

Beste wekkerradio dab+ en andere beste wekkerradio's (1)

De meeste wekkers zijn tegenwoordig een wekkerradio. Een goede wekkerradio wekt je op een aangename manier, met je favoriete radiozender of met je eigen muziek. Daarnaast kennen goede wekkerradio's vaak extra functies, ze kunnen bijvoorbeeld soms ook dienst doen als bluetooth speaker. Hier kijken we naar de beste wekkerradio en enkele goede alternatieven.

Beste wekkerradio's uit de test

De experts van Coolblue hebben wekkerradio's getest. Hieronder vind je de beste wekkerradio's uit de test. Het betreft heel verschillende beste wekkerradio's. Van de beste eenvoudige (en goedkope) wekkerradio uit de test, tot de beste lichtwekker, de beste wekkerradio met draadloze oplader en meer.

Hieronder kijken we naar meer goede wekkerradio's en naar de beste wekkerradio met bepaalde eigenschappen.

Alle goede wekkerradio's

Wil je weten wat er allemaal aan wekkerradio's te koop is? Kijk dan in het overzicht alle wekkerradio's.Daar kun je uit een aanbod van meer dan 400 wekkerradio's je persoonlijk beste wekkerradio selecteren aan de hand van je eigen wensen en eisen.

Hieronder vind je de beste wekkerradio uit de test en enkele alternatieven.


DAB+ wekkerradio

Een moderne wekkerradio is steeds vaker een DAB+ wekkerradio. Alle grote Nederlandse radiostations zenden tegenwoordig digitaal via de ether uit, maar alleen als je een DAB+ radio hebt kun je deze radio-uitzendingen in digitale kwaliteit ontvangen.

Een abonnement of andere voorzieningen zijn niet nodig, alleen een DAB+ (wekker)radio is voldoende om naar digitale radio te luisteren. Digitale radio is zonder gekraak, geruis en andere storing. Gebruik je de wekkerradio niet alleen als wekker, maar ook om naar de radio te luisteren, dan is een DAB+ wekkerradio voor jou de beste wekkerradio.

Beste wekkerradio dab+ en andere beste wekkerradio's (2)

Philips DAB+ wekkerradio

DAB+ en FM

De wekkerradio met de beste geluidskwaliteit kan DAB+ radio ontvangen. Digitale zenders klinken op een DAB+ wekker mooier en helderder, Ook heb je geen geruis. De overgang van analoge radio naar digitale radio is te vergelijken met ede overgang van een cassette-bandje naar CD.

Ook zijn er meer DAB+ radiozenders dan er ruimte is voor zenders op de FM-band. Maar mocht je toch naar FM radio willen luisteren, bijvoorbeeld naar een kleine regionale zender, dan kan dat ook op een goede DAB+ wekker.

Bluetooth wekkerradio

Een tweede bijzonder handige optie bij ween wekkerradio is bluetooth ondersteuning. Een bluetooth wekkerradio kun je meteen als bluetooth speaker gebruiken. Veel bluetooth wekkers beschikken over een accu of batterij zodat je de bluetooth wekkerradio ook als mobiele bluetooth speaker kunt gebruiken.


Beste wekkerradio dab+ en andere beste wekkerradio's (3)

Caliber DAB+ bluetooth wekkerradio


Daarom hebben we een alternatief in de vorm van de Caliber DAB+ bluetooth wekkerradio. Ook deze zeer goede wekkerradio beschikt over alle benodigde wekkerradio functies, over 10 presets voor DAB+ radiostations en 10 presets voor FM radiostations. Bovendien kun je je telefoon bij deze beste bluetooth wekkerradio draadloos opladen met Q1.

Dit maakt deze radio tot een wekkerradio, een bluetooth speaker en draadloze oplader in één!

Kijk voor meer informatie en de actuele winkelprijs van deze beste wekkerradio met bluetooth bij de onderstaande test van wekkerradio's met bluetooth. Je vindt daar nog meer goede bluetooth wekkerradio's.

  • Beste wekkerradio's met bluetooth

Wekkerradio met draadloze oplader

Het opladen van je mobiele telefoon gaat extra makkelijk als je de telefoon alleen maar op de oplader hoeft te leggen, zonder dat je een kabel in hoeft te prikken. Sommige wekkers en sommige wekkerradio's beschikken over zo'n draadloze oplader. Je hoeft je mobiele telefoon dan alleen maar op de wekker of wekkerradio te leggen en de telefoon laadt op.

Hieronder vind je de beste wekkerradio met draadloze oplader uit de test en andere wekkers en wekkerradio's die als draadloze oplader dienst kunnen doen.

  • Beste wekkerradio met draadloze oplader

Wekkerradio met CD speler

Heb je een verzameling CD's en wil je dat je wekkerradio een liedje van je favoriete CD gebruikt om je te wekken? Dan is een wekkerradio met CD speler een interessante optie. Evenals de CD schijfjes worden ook de wekkerradio's met CD steeds zeldzamer, maar ze zijn er nog wel.

Beste wekkerradio dab+ en andere beste wekkerradio's (4)

Soundmaster DAB+ wekkerradio met CD speler

Zelfs de combi van een moderne DAB+ wekkerradio en een wekkerradio met CD speler komt voor. In de onderstaande test vind je deze beste wekkerradio uit de test.

  • Beste wekkerradio met CD en DAB+ uit de test

Beste goedkope wekkerradio

Zit je niet te wachten op digitale radio? Zie je het nut van een bluetooth speaker op de slaapkamer niet in? Maar wil je gewoon een wekkerradio die je op de juiste tijd wekt die niet te veel geld kost? Dan kunnen we de Ices ICR-210 wekkerradio adviseren.

Deze wekkerradio koop je ruim onder de 20 euro, maar haalt een zeer hoge waardering bij zijn gebruikers.

Beste wekkerradio dab+ en andere beste wekkerradio's (5)

Dit is een simpele maar betrouwbare FM wekkerradio met snooze, buzzer en 2 wektijden. Luxe kom je op deze goedkope wekkerradio niet tegen. De enige extra mogelijkheid is dat je deze beste goedkope wekkerradio niet alleen op netstroom, maar ook op batterijen kan gebruiken. Je kunt deze kleine wekkerradio dus ook als portable radio gebruiken.

Kijk voor alle prijzen en specificaties van deze en andere goede wekkerradio's bij het bovenstaande overzicht met wekkerradio's. Of kijk bij hetbeste wekkerradio test overzichtvoor meer testen van wekkerradio's.

Foto bovenaan: Philips wekkerradio

Onderwerpen:
Hierboven kijken we naar de beste wekkerradio's uit de test. Het betreft de beste dab+ wekkerradio uit de test, de beste bluetooth wekkerradio uit de test, en de beste goedkope wekkerradio uit de test. Van iedere beste wekkerradio kun je hier boven de informatie en de prijs vinden. Kijk voor meer goede wekkerradios in het helemaal bovenaan genoemde overzicht alle wekkerradio's.

Beste wekkerradio dab+ en andere beste wekkerradio's (2024)

FAQs

Beste wekkerradio dab+ en andere beste wekkerradio's? ›

Wat zijn de beste wekkers? De Lenco CR-620BU is wat ons betreft de beste wekkerradio. Die heeft namelijk DAB+ met goede geluidskwaliteit en bluetooth ontvanger. Door het digitale scherm kun je gemakkelijk zien hoe laat het is, en door de DAB+ ontvanger kun je uit meerdere radiostations kiezen.

Heeft Blokker wekkers? ›

Wekkers en wekkerradio's

De beste wekker die bij je behoefte past vind je bij Blokker. Of je nu een vroege vogel bent of een uitslaper, een wekker of klok koop je online bij Blokker altijd handig om te hebben. Wij hebben een ruim aanbod aan leuke alarmen in de winkel en online wat opstaan een stuk fijner maakt.

Welke radio heeft het beste geluid? ›

Wil je radio ontvangen met hoge geluidskwaliteit? Wanneer je wil dat het radiosignaal van hoge kwaliteit is, kies je voor een DAB+ radio. Met DAB+ luister je naar digitale radio, waardoor je een ruisvrij geluid hoort.

Wat is een DAB wekkerradio? ›

DAB staat voor 'Digital Audio Broadcast' en is een Europees systeem dat zorgt voor een digitaal radiosignaal, daarom wordt dit ook wel Digital Radio genoemd. Met een DAB of DAB+ radio heb je dankzij het digitale signaal geen last meer van ruis, waar je bij FM nog wel last van hebt.

Wat is de beste wekker om wakker te worden? ›

Goedemorgen – wekker

De beste manier om wakker te worden is door langzaam gewekt te worden tijdens de lichte fase van je slaap. Deze slimme app houdt je natuurlijke slaapritme bij waardoor hij precies weet wat de meest ideale tijd is om op te staan.

Hoeveel watt is een wekkerradio? ›

Een gemiddelde wekkerradio verbruikt daardoor 7 a 10 Watt als de radio uit staat.

Is een wekker gezond? ›

Een wekker kan geen kwaad. “Gewekt worden door de wekker kan in principe geen kwaad, zelfs niet wanneer je een variant hebt waardoor je van schrik tegen het plafond vliegt.” Aan het woord is Gerard Kerkhof, emeritus hoogleraar psychofisiologie en slaap.

Wat is een radio gestuurde wekker? ›

Een radiografische klok is een klok die via radiosignalen wordt gelijkgezet. Een radiografische klok. De binnenkant van een radiografische klok (linksonder de ferrietantenne). De radiosignalen worden verstuurd door een zender die is gekoppeld aan een gestandaardiseerde klok, meestal een atoomklok.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Nicola Considine CPA

Last Updated:

Views: 6177

Rating: 4.9 / 5 (69 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Nicola Considine CPA

Birthday: 1993-02-26

Address: 3809 Clinton Inlet, East Aleisha, UT 46318-2392

Phone: +2681424145499

Job: Government Technician

Hobby: Calligraphy, Lego building, Worldbuilding, Shooting, Bird watching, Shopping, Cooking

Introduction: My name is Nicola Considine CPA, I am a determined, witty, powerful, brainy, open, smiling, proud person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.