De First Date van Nadia en Bram (2024)

De kroegen zijn dicht, de clubs gesloten, maar op de derde verdieping van de Doloris rooftopbar brandt nog licht. Vandaag is dit het toneel voor Tilburg’s First Dates. Dwars door de zenuwen, doodsangsten en zweethandjes heen gaan twee Tilburgse studenten het avontuur aan in de hoop elkaar beter te leren kennen. Liefde is niet het doel. Zie het meer als twee studenten die met elkaar gaan hangen. Tilburg’s First Time Hangen Met Elkaar bekt niet zo lekker, dus we presenteren met trots: Tilburg’s First Dates!

Vandaag in het Tilburg’s First Dates café: Nadia (22). Ze studeert International Business Administration aan Tilburg University. Ze houdt van wandelen, sporten en speciaalbiertjes drinken (niet tegelijkertijd). Verder is ze al jaren actief als lid bij studentenroeivereniging Vidar, met Nadia erbij wordt het waarschijnlijk een voortvarende date.

Naast haar aan de bar neemt Bram (24) plaats. Als lid van dispuut Dispar Vulgo (het enige onafhankelijke herendispuut van Tilburg) is hij al eens in Nadia’s huis geweest. De vraag is of hij zich dit nog kan herinneren. Als hobby’s heeft Bram namelijk opgegeven: borrelen, reizen en nogmaals borrelen. Als masterstudent Strategic Management aan Tilburg University zal hij deze First Date strategisch aanvliegen. Waarschijnlijk door eerst een borrel te nemen.

Bram en Nadia nemen plaats aan de bar. Terwijl het zonnetje vrolijk naar binnen schijnt en de muziek zachtjes op de achtergrond klinkt, worden de twee vanuit de andere kant van de toog begroet door de brede glimlach van onze eigen ‘Victor’, barman Yannick.

Yannick:“Welkom in het First Dates café, ofja laten we gewoon Doloris zeggen. Mag ik jullie wat te drinken aanbieden?”

Bram: “Wat kun je aanraden?”

Yannick: “Dan zou ik voor een van onze signature co*cktails gaan: de gin tonic met rozemarijn en sinaasappel, Tilburg Mule of Passion Martini.”

Bij het woord co*cktail zien we een kleine twinkeling in de ogen van Bram verschijnen.

Bram: “Het is al bijna 12:00 uur toch, haha, doe maar een co*cktail dan, een Tilburg Mule graag.”

Nadia: “Oké, doe mij dan maar een gin tonic.”

Terwijl barman Yannick de flessen jongleert en de co*cktailshaker vrolijk op en neer laat wiegen, shaket hij casual nog een vraag uit zijn mouw.

Yannick: “Hoe zijn jullie in Tilburg terecht gekomen?”

Nadia: “Ik kom oorspronkelijk uit Middelburg. Het aanbod op de universiteit in Zeeland past niet bij mij dus het dichtstbijzijnde is dan Rotterdam of Tilburg. Uiteindelijk heb ik gekozen voor Tilburg omdat de sfeer hier zo fijn is. Het gevoel op de campus vond ik een stuk beter dan Rotterdam, het is hier groen, gezellig en heel gemoedelijk. Ik dacht: hier kan ik de komende jaren wel studeren!”

Bram: “Ik kom oorspronkelijk uit een dorp in de buurt van Zwolle. Nu zit ik in Tilburg en ik vind het heerlijk. Als je hier de eerste keer komt denk je: waar ben ik nu terecht gekomen, maar als je er langere tijd zit is het echt tof. Vooral de Spoorzone, Piushaven, LocHal en Doloris, dat zijn gewoon fijne plekken. Oh, en dan vergeet ik nog het Dwaalgebied, dat is ook echt een heel leuk stukje stad. Eerst dacht ik: ik ga in Tilburg studeren en daarna ben ik weg. Nu weet ik dat als ik binnenkort klaar ben, ik nog wel even blijf hangen.”

Twee outsiders die hun weg hebben gevonden in Tilburg, een connectie!

Bram: “Wat studeer je precies hier in Tilburg? Jij studeert ook aan de uni toch?”

Nadia: “Ja, ik zit ook op de uni.”

Nog meer connecties! Laat maar komen, laat maar komen.

Nadia: “Ik studeer International Business Administration. Dat bevalt heel goed. Maar dat heeft ook weer te maken met de campus. Je kunt elkaar makkelijk opzoeken en in de pauzes een rondje lopen door het bos als je het even beu bent. En jij?”

Bram: “Ik heb Liberal Arts and Sciences gestudeerd, ook aan Tilburg University. De uni is echt een topplek. Iedereen kent elkaar, ook de docenten, en de begeleiding en samenwerking was fijn. Het was een geoliede machine. Zoals jij al zei, de universiteit en de campus zijn super mooi. Die bachelor heb ik afgerond, en op dit moment ben ik bezig met mijn master Strategic Management: Entrepreneurship.”

Nadia: “Ohja, tof. Die wil ik waarschijnlijk ook gaan doen.”

Bram: “Ja het is echt aan te raden. Het was vorig jaar echt tof dat we allemaal projecten in het veld konden doen met klanten.”

En ook nog eens dezelfde master. Meesterlijke matchmaking.

Verward door alle studienamen en Engelse termen, pakt barman Yannick stiekem zijn telefoon erbij en begint te googlen: Liberal Arts and Sciences, Strategic Management, IBA.

Liberal Arts and Sciences. Bachelor. Tilburg University. Combineren van inzichten uit verschillende wetenschappelijke disciplines, begrijpen van complexe mondiale problemen, creatieve oplossingen te zoeken...

...Entrepreneurship track van Strategic Management. Master. Tilburg University. Expert op het gebied van ondernemerschap, strategische kansen en uitdagingen zien op ondernemersgebied...

International Business Administration. Bachelor. Tilburg University. Engelstalig... De basis voor een carrière in het internationale bedrijfsleven... Vier belangrijkste pijlers van een bedrijf: management, marketing, financiering en accounting...

Nadia en Bram praten rustig door over hun studentenleven, disputen en kamers terwijl ze af en toe een slokje nemen van hun co*cktails.

Bram: “Jij zit dus bij Vidar, wist je meteen dat je daar bij wilde?”

Nadia: “Nou... ik wilde eigenlijk niet bij een vereniging, haha. Ik was bij Vidar op de woensdag van TOP Week [red: intro-week voor Tilburgse studenten] en ik was een beetje aangeschoten. En toen heb ik me direct ingeschreven. Ik wilde eigenlijk wel gaan roeien maar niet perse bij een dispuut. Toen ben ik bij een dispuut gegaan maar niet gaan wedstrijdroeien, haha.

Bram: “Goed naar jezelf geluisterd, haha.”

Nadia: “Haha, nee niet echt. Maar jij wilde niet bij een vereniging?

Bram: “Ja, later pas. Eerst was ik heel veel met mijn studievrienden op pad, dat was een heel hecht groepje. Toen ging dat een beetje voorbij en ging ik meer met mijn vrienden op stap. Toen ben ik dus anderhalf jaar geleden bij een dispuut gegaan. En dat is eigenlijk ook een veredelde vriendengroep.”

Nadia: “Oh wacht, zit jij bij Dispar Vulgo? Wij hebben ook wel eens met jullie geborreld. Ik zit bij Beschuit Dispuut [red: damesdispuut van Vidar].”

Bram: “Ohhhh, ja. Bij onze laatste borrel zaten wij in de ontgroening. Toen hebben we bij jullie in het huis geborreld. Dat was tijdens die pyjamaparty.”

Een pyjamaparty, nu wordt het leuk.

Nadia: “Ja! Oh, ik was toen zelf op exchange. Maar ik heb gehoord dat jullie toen dat bord bij ons eraf hebben gehaald. We hadden zo’n groot Vidar bord en dat hebben jullie toen gesloopt.”

Bram’s gezicht vertrekt een beetje, hij probeert zich te redden door een beroep te doen op geheugenverlies.

Bram: “Oh oeps, kan ik me niet herinneren, haha.”

Goede redding, Bram.

Nadia: “Maar goed, nu hebben we toch een nieuwe.”

Bram: “Dat Vidar-huis was wel een lekker plekkie.”

Nadia: “Ja, dat was een topplek ja, met een ziek groot dakterras.”

Bram: “Mis je jouw oude huis nu niet? Want jij bent toen naar Talent Square gegaan of niet?”

Nadia: “Ja, op zich wel. Aan de andere kant. Ik bedoel ik mag iedereen in ons dispuut, maar ik merkte na een tijdje dat ik een plekje voor mezelf nodig had. Als ik dan thuis kwam wilde ik gewoon rust hebben. Nu woon ik in een studio, dus lekker op mezelf. Maar ik heb wel 3 jaar in een studentenhuis gewoond en alles meegemaakt.”

De First Date van Nadia en Bram (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Neely Ledner

Last Updated:

Views: 5589

Rating: 4.1 / 5 (62 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Neely Ledner

Birthday: 1998-06-09

Address: 443 Barrows Terrace, New Jodyberg, CO 57462-5329

Phone: +2433516856029

Job: Central Legal Facilitator

Hobby: Backpacking, Jogging, Magic, Driving, Macrame, Embroidery, Foraging

Introduction: My name is Neely Ledner, I am a bright, determined, beautiful, adventurous, adventurous, spotless, calm person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.