Verzamelde verhalen van Maarten 't Hart (2024)

Maarten 't Hart

1Favoriet

Maarten 't Hart is ongetwijfeld een van de meest beminde en meest gelezen verhalenschrijvers van de hedendaagse Nederlandse literatuur. Van het begin van zijn schrijverscarrière af heeft hij een omvangrijk lezerspubliek weten te boeien, juist ook met zijn verhalen. Tien jaar geleden kon uit zijn werk al een (voorlopige) bundel verzamelde verhalen van ruim 600 pagina's worden samengesteld, die moeiteloos een bestseller werd.Daarna zijn er diverse andere verhalenbundels van hem verschenen en bovendien publiceerde de schrijver nieuwe verhalen in bladen en tijdschriften die nog niet aan uitgave in boekvorm toekwamen. Vandaar het besluit om nu alle verhalen van Maarten 't Hart uit te geven in een grote, goedkope editie met als titel - het kan haast niet anders - Verzamelde verhalen. De auteur zelf bracht zijn verhalen in een bezield verband bijeen.* Ook als Maarten 't Hart geen romans had geschreven zou hij zijn meesterschap in onze literatuur hebben vastgelegd, onderstreept en bevestigd als verhalenschrijver. * NRC Handelsblad* Ik heb nooit onder stoelen of banken gestoken dat ik 't Hart als verhalenschrijver interessanter vindt dan als romancier. Deze bundel bewijst ten overvloede dat hij als een van de weinigen in staat is een op zichzelf niet opzienbarende anekdote om te werken tot een voortreffelijke vertelling. * Wim Sanders in Het Parool* Hij vertelt bevlogen waar dat moet, wordt ironisch waar dat passend is. De dialogen zijn pittig. De nostalgie waarmee hij terugblikt op zijn kindertijd heeft een warmte waaraan velen zich graag koesteren. * Hans Warren

Toon details

Schrijf een recensie

Registreren

Inloggen

Verzamelde verhalen van Maarten 't Hart (1)

Is Verzamelde verhalen het boek voor jouw Reading Challenge?

Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Al het blauw van de hemelMélissa Da Costa
Ik kom hier nog op terugRob van Essen
Je bent prachtigAnn Napolitano
LuisterSacha Bronwasser
De verborgen boekwinkelEvie Woods
Fatsoenlijke mensen stelen olifantenPeter Hammarbäck
Ga als een rivierShelley Read
De vergeten vrouwenKristin Hannah
De stad en zijn onvaste murenHaruki Murakami
Gebied 19Esther Gerritsen

Boeken van dezelfde auteur

De nakomerMaarten 't Hart
Het dovemansorendieetMaarten 't Hart
De aansprekersMaarten 't Hart
Lotte WeedaMaarten 't Hart
Ik had een wapenbroederMaarten 't Hart
De kroongetuigeMaarten 't Hart
De nachtstemmerMaarten 't Hart
Het woeden der gehele wereldMaarten 't Hart
Een vlucht regenwulpenMaarten 't Hart
MagdalenaMaarten 't Hart
Het psalmenoproerMaarten 't Hart
De zonnewijzerMaarten 't Hart
Du holde KunstMaarten 't Hart
Van de kanselMaarten 't Hart
De miljoenen van PrivalovD.N. Mamin Sibirjak Maarten 't Hart
Het dal van Hinnom - Kort verhaalMaarten 't Hart
15 aardse verhalen 597Maarten 't Hart
ScheltopusikMaarten 't Hart
De bunzing - Kort verhaalMaarten 't Hart
Het brandende braambos - Kort verhaalMaarten 't Hart
PoppenkastmoordenMaarten 't Hart
Soms is het leven zo kortMaarten 't Hart
ZwitserlandMaarten 't Hart
Oerm 1Maarten 't Hart

Gesponsord

Verzamelde verhalen van Maarten 't Hart (37)

Wanneer zijn ploeg vastloopt door een reusachtig bot, gaat Boer Boris samen met Berend en Sam op onderzoek uit. Van welk dier zou dit bot kunnen zijn? Een cavia? Een marmot?

Verzamelde verhalen van Maarten 't Hart (38)

Marie zit op de beste school van de wereld met de allerliefste juf. Als haar klas uitgenodigd wordt om een week te ruilen met een andere klas, logeert Marie zelfs in een villa met zwembad en paarden.

Verzamelde verhalen van Maarten 't Hart (39)

De TikToks die geheimen van leerlingen én docenten onthullen, zijn enorm populair op Lauries school. Maar is het wel echt ongeluk als een meisje uit een van de sappigste TikToks om het leven komt?

Verzamelde verhalen van Maarten 't Hart (40)

Met zeven sleutels kan een bont gezelschap reizigers de schat van de meedogenloze Roverkoning in handen krijgen, als ze langs de zeven bewakers kunnen komen.

Verzamelde verhalen van Maarten 't Hart (41)

Noura leeft met een groot geheim – haar moeder mag absoluut niet ontdekken dat ze bij volle maan in een weerwolf verandert. En dan is er nog dat andere grote geheim ...

Verzamelde verhalen van Maarten 't Hart (42)

Als het afbrokkelende gebouw van Brams middelbare school wordt gesloten, moet hij ergens anders heen dan zijn beste vriend, Theo Thorbecke. Kunnen ze de school nog redden?

Verzamelde verhalen van Maarten 't Hart (43)

De kikkertjes maken weer met veel plezier en humor hun stripboeken. Met hun opbrengsten kunnen ze snoep kopen. Of kunnen ze het beter samen aan iets anders besteden?

Verzamelde verhalen van Maarten 't Hart (44)

Waakgorgel Jukko vertelt de Waakgorgeltjes-in-Opleiding en Melle dat er boven de poolcirkel een groot leger Brutelaars oprukt. De verdedigende Gorgels vallen allemaal in slaap.

Verzamelde verhalen van Maarten 't Hart (45)

Drie tieners bekennen de moord op Mirza. Alle drie hebben ze een motief, maar slechts een van hen is de dader. Wie viel Mirza aan op het feest? Wie is de mystery guest?

Verzamelde verhalen van Maarten 't Hart (46)

Er is een landelijke internetstoring en nu kunnen Quinn en Aaron geen huiswerk maken. Ze moeten een voldoende halen, anders moeten ze stoppen met hun videokanaal.

Verzamelde verhalen van Maarten 't Hart (47)

Een ode aan de allesoverstijgende kracht van vrouwenvriendschap en een intiem portret dat een nooit eerder getoonde kant van Marilyn Monroe laat zien.

Verzamelde verhalen van Maarten 't Hart (48)

Als haar vader haar herinneringen vertelt die niet rijmen met de geschiedenis zoals zij die kent, gaat Olga twijfelen over haar achtergrond.

Verzamelde verhalen van Maarten 't Hart (49)

Dit is het sensationele verslag van hoe Red Bull luidruchtig de Formule 1-wereld instapte en steeds succesvoller werd om uiteindelijk de sport te domineren met Max Verstappen.

Verzamelde verhalen van Maarten 't Hart (50)

Twee advocaten, de een wit, de ander zwart, proberen hun ten onrechte beschuldigde zwarte verdachte van de doodstraf te redden.

Verzamelde verhalen van Maarten 't Hart (51)

Tijdens een roerige debatavond aan de universiteit in Kiev verklaart Dani's jeugdvriend Pavel dat het socialisme dood is. Wanneer Pavel vervolgens verdwijnt, gaat Dani naar hem op zoek.

Verzamelde verhalen van Maarten 't Hart (52)

Journalist Gina deed jarenlang verslag van oorlogen over de hele wereld, maar sinds kort is ze correspondent in Rome. Na een zwoele zomeravond belandt ze in bed met haar jeugdvriend Okke.

Verzamelde verhalen van Maarten 't Hart (53)

Wanneer Poppy anonieme brieven ontvangt, betrokken is bij een ongeval en verrast wordt door een groot geldbedrag, wordt haar veerkracht zwaar op de proef gesteld.

Verzamelde verhalen van Maarten 't Hart (54)

Schrijfster Keet ontdekt dat de eigenaresse van een sjofele strandtent waar ze graag komt, illegaal onderdak biedt aan een groepje jongeren.

Verzamelde verhalen van Maarten 't Hart (55)

Bruce Cable, de extravagante boekhandelaar die zijn winkel bestiert op Camino Island, en de groep schrijvers die hij om zich heen heeft verzameld staan voor een nieuwe uitdaging.

Verzamelde verhalen van Maarten 't Hart (56)

Tanya, een Britse exchange student, komt een jaar lang in het gezin van Natalie en Matt wonen in hun luxe huis in Los Angeles. Ze begint steeds meer te lijken op hun overleden dochter Anabel.

Verzamelde verhalen van Maarten 't Hart (57)

Wanneer haar buurvrouw Kira dood wordt aangetroffen denkt iedereen aan zelfmoord. Maar Nancy is ervan overtuigd dat er kwade opzet is.

Verzamelde verhalen van Maarten 't Hart (58)

Amsterdam, 1824. In de kinderkolonie heerst een hard regime van tucht en discipline. Samen maken Karel en Lize een plan: proberen te ontsnappen uit Veenhuizen ...

Verzamelde verhalen van Maarten 't Hart (59)

Cornelisse en Wertheim selecteerden de mooiste en indrukwekkendste verhalen uit 12,5 jaar Echt gebeurd. Ook op papier beklijven deze verhalen. Een feest om te lezen!

Verzamelde verhalen van Maarten 't Hart (60)

Het team is een oude sekte op het spoor als plotseling de cold case roodgloeiend wordt: een jonge vrouw is sinds een paar dagen spoorloos verdwenen...

Verzamelde verhalen van Maarten 't Hart (61)

Pim Franssen beschrijft zijn reis vol beproevingen van twee jaar en twee dagen door 26 Afrikaanse landen in een oude Land Cruiser.

Verzamelde verhalen van Maarten 't Hart (62)

Over vergeving, spijt hebben van altijd maar doorgaan, het plezier van simpel leven en de kracht die schuilt in gewoon geluk.

Verzamelde verhalen van Maarten 't Hart (63)

Op Ivy's safari’s worden dieren alleen gefotografeerd. Ze stuit daarbij op verzet van de andere witte jagers, maar ze zet vastberaden door.

Verzamelde verhalen van Maarten 't Hart (64)

De zeventigjarige Cecilia kijkt ernaar uit de zomer ongestoord aan de kust door te brengen. Dit plan wordt echter verstoord als ze een onverwachte gast aantreft.

Verzamelde verhalen van Maarten 't Hart (65)

Met zijn kenmerkende opgerolde sokken, zijn taaiheid en wilskracht hoort Søren Lerby bij de absolute boegbeelden van het voetbal.

Verzamelde verhalen van Maarten 't Hart (66)

Als de jonge Ned Maddstone zich na een uit de hand gelopen grap op school plots in een streng bewaakte gevangenis bevindt, ziet de toekomst er veel minder rooskleurig uit.

Verzamelde verhalen van Maarten 't Hart (67)

Als je het lastig vindt om je gewoontes te veranderen, ligt dat niet aan jou. Slechte gewoontes blijf je herhalen, omdat je de verkeerde methode gebruikt.

Verzamelde verhalen van Maarten 't Hart (68)

Miljardair Georg zoekt hulp bij zijn vriend Joe Carling, voor zijn spoorloos verdwenen kleinzoon en enige erfgenaam. Iemand heeft er baat bij heeft als Filip nooit gevonden wordt …

Verzamelde verhalen van Maarten 't Hart (69)

Dumouin wordt geconfronteerd met plekken waar nederlagen, crashes en rivalen een voedingsbodem bleken voor twijfels, frustraties en onzekerheden.

Verzamelde verhalen van Maarten 't Hart (70)

Het jaar van Gwen van Poorten varieerde van paddoceremonies tot botox, van met je partner naar Burning Man en je daar verloven tot het verbreken van die verloving.

Verzamelde verhalen van Maarten 't Hart (71)

Qmusic-dj en brandweerman Tom geeft aan de hand van heftige, verdrietige, leuke en soms idiote verhalen een eerlijk en inzichtelijk beeld van het leven van een brandweerman.

Reageren op Verzamelde verhalen

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.

Verzamelde verhalen van Maarten 't Hart (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Edmund Hettinger DC

Last Updated:

Views: 5460

Rating: 4.8 / 5 (78 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Edmund Hettinger DC

Birthday: 1994-08-17

Address: 2033 Gerhold Pine, Port Jocelyn, VA 12101-5654

Phone: +8524399971620

Job: Central Manufacturing Supervisor

Hobby: Jogging, Metalworking, Tai chi, Shopping, Puzzles, Rock climbing, Crocheting

Introduction: My name is Edmund Hettinger DC, I am a adventurous, colorful, gifted, determined, precious, open, colorful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.