XS4ALL Internet - Beste alternatief? | ProviderCheck.nl (2024)

XS4ALL internet

Je kunt niet langer kiezen voor een XS4ALL abonnement. In januari 2019 werd al bekend dat KPN waarvan XS4ALL een dochter is stopt met het aanbieden van XS4ALL internet en tv. Dit doen zij om één sterke merknaam te hebben met de beste elementen van XS4ALL, maar ook andere dochters Telfort en Yes Telecom.

Het Actiecomité XS4ALL Moet Blijven heeft er lange tijd voor kunnen zorgen dat XS4ALL als zelfstandig merk bleef bestaan, maar dit is nu voorbij. Per 24 december 2021 is het definitief en kun je niet langer kiezen voor XS4ALL internet en tv.

---

XS4All is de provider die staat voor het volledig benutten van alle mogelijkheden van het internet. Zij staan voor de vrije en ongecensureerde uitwisseling van gegevens, ideeën en informatie en dat voor iedereen.

In 1993 is XS4ALL opgericht door vier internetpioniers. Eind jaren tachtig veranderde de wereld in hoog tempo. Er zat iets moois aan te komen, zeker voor mensen die meer wilden toen met techniek dan alleen consumeren. Dit waren hackers en techno-anarchisten. Zij wisten via de universiteit van Amsterdam toegang te krijgen tot het internet. Helaas duurde het nog geen jaar en werden de verbindingen door een hackincident afgesloten. In die tijd was er eigenlijk maar één serviceprovider in Nederland, namelijk NLnet en die zag internet vooral voor bedrijven en niet voor particulieren. De vier oprichters van XS4ALL vonden dat iedereen toegang moest hebben tot het internet en richtte daarom een stichting op die internet toegang ging verzorgen voor particulieren.

XS4ALL hoopte op 500 leden in het eerste jaar, maar dit aantal werd de eerste avond na livegang al behaald. Omdat het zo snel ging zorgde dit voor chaos bij XS4ALL. Er kwam van alle kanten hulp, medewerkers regelde zelf een bureau en computer en gingen aan de slag. De chaos aan het begin zorgde er wel voor dat er bij XS4ALL mensen werken die hier tegen kunnen, zij denken voor zichzelf en weten wat ze moeten doen.

Al snel na de oprichting van de stichting bleek dit steeds minder werkbaar. Daarom veranderde de stichting XS4ALL in 1996 in XS4ALL Internet BV. Leden werden vanaf dat moment abonnees.

Jarenlang heeft XS4ALL internet op z’n eigen ongestructureerde manier kunnen werken, maar ook zij ontkwamen niet aan organisatorische problemen. Het werd steeds lastiger om alle ontwikkelingen bij te houden en de concurrentie kwam eraan. Dat terwijl XS4ALLzich vooral bezig wilde houden met het ontwikkelen van nieuwe internetdiensten en de veiligheid en kwaliteit van het internet verder optimaliseren. Omdat dat niet meer lukte gingen ze op zoek naar een sterke partner. KPN bleek de meest geschikte partij en in 1998 werd XS4ALL internet een dochtermaatschappij van KPN. Inmiddels is XS4ALL (KPN) uitgegroeid tot een echt bedrijf dat breed bekend staat en met meer dan driehonderd medewerkers.

Het bedrijf groeide verder en namin 2004 concurrent Cistron over.In 2005 volgde een overname van alle 35.000 ADSL- en inbelabonnees van HCCnet. Daar hield het niet op. XS4ALL (XS4ALL) nam in 2006 70.000 abonnees van Demon Internet over. Inmiddels zijn alle abonnees van HCCnet en Demon Internet omgezet.

XS4ALL internet malwarefilter

Als eerste provider in Nederland introduceert XS4ALL een malwarefilter in haar netwerk. Klanten van XS4ALL kunnen dit filter kosteloos aanzetten en beschermen daarmee in één keer alle apparaten in huis die verbonden zijn met het internet tegen malware. Het gaat dan bijvoorbeeld om phishing mails van malafide websites en ransomware. Naast je computer, smartphone en tablet zijn met het malwarefilter ook je digitale thermostaten, camera’s en lampen die online zijn via je vaste internetverbinding beter beschermd. De provider wil hiermee haar abonnees beschermen tegen het groeiende aantal incidenten met kwaadaardige software.

Met het XS4ALL internet malwarefilter is het voor malware een stuk lastiger om op je systeem te komen, maar ook na een eventuele besmetting stopt het de communicatie tussen een besmet apparaat en de malware-controleserver. Dit zorgt ervoor dat belangrijke informatie niet buitgemaakt kan worden. Je kunt zelf de keuze maken of je het XS4ALL internet malwarefilter aanzet. Je kunt dit eenvoudig doen door in te loggen op ‘Mijn XS4ALL’.

Voordeel met KPN Mobiel

XS4ALL heeft zelf geen mobiel netwerk, maar omdat zij samenwerken met KPN kun je een XS4ALL internet abonnement voor thuis wel combineren met KPN mobiel, wat jou een hoop voordeel oplevert. Zo krijg je van KPN iedere maand een korting die ligt tussen de €5,- en €7,50 afhankelijk van je mobiele abonnement, daarnaast kun je gratis onderling bellen en MB’s delen. Kies je ook voor XS4ALL tv dan kun je ook nog een kiezen tussen een gratis Pluspakket of ESPN.

Wie is XS4ALL?

XS4ALL staat zoals gezegd voor het benutten van de mogelijkheden van internet en voor vrije en ongecensureerde uitwisseling van gegevens, ideeën en informatie. Zij komen op voor hun principes. Dit doen zeof het nu gaat om censuur, privacy of aftappen op internet. Privacy en veiligheid is dan ook heel belangrijk voor XS4ALL.

XS4ALL blijft innovatief. Zo waren zij in 2010 de eerste provider die IPv6 heeft uitgerold. Ook is hun notice & takedown procedure een voorbeeld voor andere providers. Hierin omschrijven ze als eerste provider helder hoe zij omgaan met ongewenste informatie op internet.

XS4ALL is niet meer het bedrijf uit 1993, zij zijn gegroeid. De internetmarkt is volwassen geworden, maar XS4ALL blijft wel trouw aan haar idealen en waarden op een manier dat deze passen in deze tijd. XS4ALL houdt van het internet. Zij hebben het beste voor met de klant en gaan altijd voor de hoogste kwaliteit. De provider streeft naar eerlijkheid, transparantie en verantwoordelijkheid, maar is ook eigenzinnig. XS4ALL wordt bijna onafgebroken getest als een van de beste providers. Zij staan in de ranglijsten van de Consumentenbond, Radar, Emerce en Kassa regelmatig bovenaan. Ook als ondernemer kun je gebruikmaken van de diensten van het bedrijf via XS4ALL zakelijk.

Klantenservice XS4ALL

XS4ALL bellen? Hetbeantwoordt graag alle vragen van klanten. Op de website hebben ze een pagina met veelgestelde vragen. Heb je toch nog geen antwoord kunnen vinden op je vraag? Je kan bij XS4ALL op veel manieren je vragen stellen. Zo kan je telefonisch contact opnemen en via Facebook en Twitter je vraag stellen. Ook kan je een live chat op de website starten of een contactformulier versturen.

XS4ALL Internet - Beste alternatief? | ProviderCheck.nl (1)

XS4ALL Internet - Beste alternatief? | ProviderCheck.nl (2024)

FAQs

XS4ALL Internet - Beste alternatief? | ProviderCheck.nl? ›

Conclusie: KPN is het beste alternatief voor XS4ALL

Wat is het verschil tussen XS4ALL en KPN? ›

Vanuit die gedachte werd XS4ALL gestart in 1993 en is sinds 1998 een zelfstandige dochteronderneming van KPN. Zodoende wordt gebruik gemaakt van het netwerk en de diensten van KPN. In 2020 werd XS4ALL verder geïntegreerd binnen KPN en per 2022 verloopt de XS4ALL-dienstverlening helemaal via het moderne KPN-platform.

Kun je overstappen van XS4ALL naar KPN? ›

Huidige klanten van XS4ALL worden verzocht op een internetproduct bij KPN te bestellen of over te stappen op een andere provider. Doe je niks dan worden begin 2023 alle huidige internetproducten van XS4ALL automatisch overgezet naar de systemen van KPN.

Hoe lang blijft XS4ALL nog bestaan? ›

XS4ALL
XS4ALL Internet BV
Oprichting1993
Opheffing1 maart 2020
Oprichter(s)Rop Gonggrijp, Felipe Rodriquez, Paul Jongsma en Cor Bosman
EigenaarKPN
11 more rows

Welke internetprovider is het beste? ›

De Tweakers Award voor beste internetprovider 2023 ging net als in 2022 naar KPN. Bij de Consumentenbond scoorde KPN ook goed (het DSL-netwerk scoorde een 7,6 en het glasvezelnetwerk een 7,8), maar de grote winnaar was opnieuw het glasvezelnetwerk van Freedom Internet, met een score van 7,9.

Kan ik mijn XS4ALL mailadres behouden? ›

Als je je KPN-internetabonnement wilt beëindigen maar je huidige (ook xs4all-)e-mailadressen wilt behouden, kan je inderdaad een E-mail Only-abonnement nemen. De kosten van dat abonnement bedragen € 7,50 per maand. Je kunt voor dit bedrag alle huidige e-mailaccounts met de daarbij behorende e-mailaliassen behouden.

Waarom stopt XS4ALL? ›

Het is al een tijdje geleden, maar XS4ALL is onderdeel geworden van KPN. Waardoor deze partij de diensten niet kan blijven aanbieden zoals ze voorheen deze. Daarom is er ook voor gekozen om per 1 oktober 2021 de hosting diensten te beëindigen.

Wat kost glasvezel bij XS4ALL? ›

Ga je na Compact een stap hoger, ('Smart', 100/10 Mbit/s), dan betaal je hiervoor € 53,50 per maand. Daarnaast zijn er nog de Plus- (€ 64,- p.m., 200/20 Mbit/s) en Pro-varianten (€ 71,50 p.m., 500/500 Mbit/s). Het laatste pakket is uitsluitend een glasvezel-aansluiting.

Welk modem bij XS4ALL glasvezel? ›

Standaard krijg je bij XS4All glasvezel tegenwoordig een Fritz!Box 5490. Dit is een consumenten router met een rechtstreekse glasvezel aansluiting.

Kan ik zomaar overstappen van KPN naar Ziggo? ›

Je kunt de Overstapservice gebruiken als: je huidige provider de Overstapservice ondersteunt. je bij je huidige provider ten minste een internetabonnement en/of tv-abonnement hebt. je een abonnement aanvraagt op hetzelfde adres als waar je huidige provider je dienst(en) levert.

Heeft XS4ALL glasvezel? ›

Ook XS4All biedt glasvezel abonnementen aan, aan haar klanten. Het is mooi om te zien dat eigenlijk geen enkele grote provider achter wil blijven bij de andere. En ook is het geweldig dat steeds meer klanten intekenen op het glasvezelnetwerk en kiezen voor een verbinding van de toekomst.

Wat is XS4ALL Internet Smart? ›

Het XS4ALL Internet Smart abonnement is met een downloadsnelheid van 50 Mb/s het meest gekozen abonnement van XS4ALL. Het is zowel standaard als via glasvezel beschikbaar. Via glasvezel is de uploadsnelheid eveneens 50 Mb/s, standaard gaat uploaden met een snelheid van 5 Mb/s.

Wat kost Netflix bij XS4ALL? ›

Vanaf slechts €7,99 per maand heb je toegang tot de beste en meest populaire series en films.

Wat is beter Ziggo of KPN? ›

In onze providermonitor met resultaten van het eerste kwartaal van 2024 scoren beide providers goed. KPN doet het over het algemeen iets beter, vooral met glasvezelinternet. Voor tv ben je beter uit bij Ziggo. KPN Glasvezel krijgt een 7,8 en KPN DSL haalt een 7,5.

Waarom is KPN de beste provider? ›

KPN scoort op de kwaliteit van de verbinding namelijk net iets beter dan Ziggo. KPN levert internet, televisie en vast bellen via DSL en glasvezel. Op dit moment zijn ze hard op weg om heel Nederland te voorzien van glasvezel internet met snelheden tot 1Gbit/s en lokaal zelfs 4 Gbit/s.

Is KPN een goede provider? ›

In het eerste kwartaal van 2023 beoordeelde de Consumentenbond KPN Glasvezel opnieuw als beste alles-in-1-provider. Ook vorig jaar kwam KPN Glasvezel drie kwartalen als Beste uit de Test. Klanten van KPN beoordelen de kwaliteit van alle diensten (internet, televisie en telefonie) als goed.

Waar valt XS4ALL onder? ›

XS4ALL-klanten behouden volgens KPN hun huidige abonnement, e-mailadressen en specifieke diensten zoals een malwarefilter en dnssec. De bestaande XS4ALL-abonnementen worden echter overgezet naar de techniek van KPN, waardoor er vrijwel geen verschil is met KPN-abonnementen.

Welke 4 netwerken gebruikt KPN? ›

Budget mobiel, Lebara, Simyo en Youfone maken allemaal gebruik van het KPN netwerk.

Wat zit er in het Pluspakket van XS4ALL? ›

Het Pluspakket (t.w.v. € 10,- per maand)

Krijg meer dan 30 extra zenders, Kijk je favoriete programma's tot 10 dagen terug en kies uit 20 steeds wisselende films.

Welke Fritzbox is geschikt voor KPN? ›

Heb je een glasvezelaansluiting of VDSL? Dan krijg je de FRITZ!Box 7590 . Bij een pairbonding (2 VDSL aansluitingen gecombineerd tot 1) ontvang je de FRITZ!Box 7583 .

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dean Jakubowski Ret

Last Updated:

Views: 5405

Rating: 5 / 5 (50 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dean Jakubowski Ret

Birthday: 1996-05-10

Address: Apt. 425 4346 Santiago Islands, Shariside, AK 38830-1874

Phone: +96313309894162

Job: Legacy Sales Designer

Hobby: Baseball, Wood carving, Candle making, Jigsaw puzzles, Lacemaking, Parkour, Drawing

Introduction: My name is Dean Jakubowski Ret, I am a enthusiastic, friendly, homely, handsome, zealous, brainy, elegant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.