112 nieuws: Kop-staartbotsing bij Belt-Schutsloot, één persoon gewond (2024)

Nieuws

    12 juli 2023, 10:44 4 minuten leestijd

    In dit bericht houden we je vandaag op de hoogte van het laatste 112 nieuws in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie op woensdag 12 juli.

    19.30 uur | Kop-staartbotsing bij Belt-Schutsloot, één persoon gewond

    Bij een kop-staartbotsing op de N334 bij Belt-Schutsloot is één persoon gewond geraakt en per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De aanrijding vond plaats bij een tijdelijk verkeerslicht dat in verband met wegwerkzaamheden is geplaatst.

    Een bedrijfsbus is achterop een personenauto met daarin meerdere kinderen gereden. Een volwassen inzittende van de personenauto is naar het ziekenhuis gebracht. De overige inzittenden, waaronder de kinderen, en de bestuurder van de bedrijfsbus bleven ongedeerd. Er waren meerdere ambulances en een traumahelikopter opgeroepen.

    112 nieuws: Kop-staartbotsing bij Belt-Schutsloot, één persoon gewond (1)

    17.20 uur | Fietser raakt gewond bij val in Vroomshoop

    Een fietser is vanmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de rotonde aan de Hammerweg in Vroomshoop. De man ging waarschijnlijk als gevolg van een nat wegdek onderuit. Het had net hard geregend. Het slachtoffer is met beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

    14.55 uur | Gaslek in Nijverdal, woonstraat afgesloten

    Bij graafwerkzaamheden is vanmiddag een gaslek ontstaan aan de Van Ostadestraat in Nijverdal. Brandweer en politie hebben met afzetlint de woonstraat op beide hoeken afgesloten. Enexis komt ter plaatse om het gaslek te dichten. De weg blijft afgesloten tot de lekkage is hersteld.

    112 nieuws: Kop-staartbotsing bij Belt-Schutsloot, één persoon gewond (3)

    14.35 uur | Traumahelikopter landt in Enschedese woonwijk

    Een traumahelikopter is opgeroepen voor een incident in de Enschedese woonwijk Bothoven waarbij een kind is betrokken. De inzet van een trauma-arts is nodig voor acute medische behandeling. Op de plek van het incident aan de Lipperkerkstraat in Enschede zijn ook meerdere politiewagens en ambulances aanwezig.

    Het is vooralsnog onbekend wat er is gebeurd. Het kind is onder begeleiding van de trauma-arts per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

    112 nieuws: Kop-staartbotsing bij Belt-Schutsloot, één persoon gewond (4)

    14.20 uur | Gewonden bij botsing tussen auto's in Zwolle

    Op de Herfterlaan in Zwolle zijn vanmiddag twee personen gewond geraakt bij een aanrijding tussen twee personenauto's. Een van de auto's reed achteruit vanaf de oprit van een woning en wilde de weg opdraaien. Een autobestuurder die op de Herfterlaan reed kon de uitdraaiende auto niet meer ontwijken met een botsing tot gevolg.

    Twee personen raakten gewond. Een van de gewonden is met spoed in een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De andere gewonde ging in een rapid responder mee. Beide auto's liepen forse schade op en moeten worden weggesleept. De weg is dicht vanwege het ongeval.

    112 nieuws: Kop-staartbotsing bij Belt-Schutsloot, één persoon gewond (5)

    13.50 uur | Brandweer takelt zeven runderen uit mestput

    De brandweer heeft afgelopen nacht de handen vol gehad aan het redden van zeven runderen uit een mestput. De dieren, drie koeien en vier stieren, waren op een boerderij aan de Zwagersweg in IJsselmuiden door de stalvloer gezakt en in de gierkelder terechtgekomen. Ze konden er niet meer zonder hulp uit.

    De brandweerlieden zijn van tien uur 's avonds tot half drie 's nachts bezig geweest met het omhoog takelen en schoonmaken van het rundvee dat tot schofthoogte in de mest stond.

    De vloer zakte in, nadat de mestmixer een stuk muur had weggeslagen. “Kort daarna was ik in de stal en heb ik de hulpdiensten gebeld.” Omdat de koeien en stieren niet kopje onder gingen, waren ze niet in direct gevaar. “Ik ben enorm geschrokken, maar het is uiteindelijk goed afgelopen.”

    Wat overblijft is de schade. “Dat wordt nog een flinke reparatieklus. Heel lastig en vervelend, maar gelukkig gaat het goed met het vee.”

    112 nieuws: Kop-staartbotsing bij Belt-Schutsloot, één persoon gewond (6)

    13.00 uur | Drugsafval gedumpt in Almelo

    De politie heeft 42 vaten gevonden tussen maisvelden aan de Hooilaan in Almelo, vlakbij een aftakking van het Twentekanaal. Het gaat vermoedelijk om drugsafval dat afgelopen maandag of dinsdag is gedumpt.

    Omdat onduidelijk is wie deze vaten heeft achtergelaten, is de politie op zoek naar getuigen. Mensen die iets hebben gezien of gehoord, worden opgeroepen contact op te nemen met de politie.

    112 nieuws: Kop-staartbotsing bij Belt-Schutsloot, één persoon gewond (7)

    11.30 uur | Woningbrand in Lemele met veel schade aan zonnepanelen

    Op het dak van een woning aan de Bulemansteeg in Lemele is vanmorgen brand uitgebroken. De brand is waarschijnlijk ontstaan in de installatie van de zonnepanelen. Een deel van de zonnepanelen is door de brand verwoest. De brandweer heeft het vuur onder controle en wacht op de komst van een hoogwerker om effectief na te kunnen blussen.

    112 nieuws: Kop-staartbotsing bij Belt-Schutsloot, één persoon gewond (8)

    Woordvoerder Jan Wittenberg van de brandweer meldt dat de oorzaak naar alle waarschijnlijkheid de zonnepanelen zelf zijn, maar dat dat niet zeker is. "We zijn nog bezig met een verkenning om te kijken of er zich vuurhaarden bevinden onder de panelen."

    Er deden zich bij de brand geen persoonlijke ongelukken voor. Het is onbekend of de bewoners thuis waren tijdens de brand.

    112 nieuws: Kop-staartbotsing bij Belt-Schutsloot, één persoon gewond (9)

    Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.

    112 nieuws:  Kop-staartbotsing bij Belt-Schutsloot, één persoon gewond (2024)
    Top Articles
    Latest Posts
    Article information

    Author: Chrissy Homenick

    Last Updated:

    Views: 6503

    Rating: 4.3 / 5 (54 voted)

    Reviews: 93% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Chrissy Homenick

    Birthday: 2001-10-22

    Address: 611 Kuhn Oval, Feltonbury, NY 02783-3818

    Phone: +96619177651654

    Job: Mining Representative

    Hobby: amateur radio, Sculling, Knife making, Gardening, Watching movies, Gunsmithing, Video gaming

    Introduction: My name is Chrissy Homenick, I am a tender, funny, determined, tender, glorious, fancy, enthusiastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.