De merkwaardige regels waaraan First Ladies zich moeten houden (2024)

© Getty Images

0 / 30Fotos

Ze mogen alleen bepaalde delen van het Witte Huis decoreren-

Hoewel ze persoonlijke accenten mogen toevoegen aan de gezinsverblijven op de tweede en derde verdieping, zijn historische kamers, zoals de Lincoln-kamer, verboden terrein.

© Getty Images

1 / 30Fotos

Ze mogen geen geschenken van buitenlandse regeringen aannemen-

Cadeaus van buitenlandse regeringen zijn eigendom van de VS. De National Archives and Records Administration bewaart het cadeau en zet het in een Presidentiële Bibliotheek. Als de president of first lady het cadeau willen houden, moeten ze het kopen.

© Getty Images

2 / 30Fotos

De First Lady hoeft niet de vrouw van de president te zijn-

Meestal wordt deze rol vervuld door de vrouw van de president, maar dat is niet altijd zo. In verschillende gevallen waar presidenten vrijgezel of weduwnaar waren, namen vrouwelijke familieleden het over.

© Public Domain

3 / 30Fotos

Na een verkiezing geven ze een rondleiding aan de nieuwe first lady-

Nadat een nieuwe president is gekozen, verwelkomt de vertrekkende first lady de nieuwe first lady in het Witte Huis met een rondleiding.

© Getty Images

4 / 30Fotos

Ze worden geacht een sociaal doel te kiezen-

Een traditie die officieel begon met Lady Bird Johnson: de first lady wordt geacht een sociaal doel te kiezen om te promoten. Johnson zette zich in voor milieubescherming.

© Getty Images

5 / 30Fotos

Hun sociale doel moet relatief oncontroversieel zijn-

De meeste first ladies kiezen sociale doelen die niet politiek verdeeld zijn. Melania Trump's doel was bewustwording van cyberpesten, terwijl Michelle Obama's doel was het verminderen van obesitas bij kinderen.

© Getty Images

6 / 30Fotos

Ze moeten een thema kiezen voor de jaarlijkse kerstboom-

Iedereen wil een kerstboom die zo mooi is als op Pinterest, maar de first lady heeft veel meer druk. Een traditie die begon met Jackie Kennedy in 1961; zij koos voor de Notenkraker Suite voor de boom.

© Getty Images

7 / 30Fotos

Ze worden geacht staatsdiners te organiseren-

Om de diplomatieke banden tussen het gastland en het bezochte land te eren, wordt er een staatsdiner gehouden, en de first lady is de gastvrouw van dit diner. Ze regelt alles, van de tafelschikking tot het entertainment en de bloemen.

© Getty Images

8 / 30Fotos

Ze mogen geen raam openen-

Veiligheid wordt altijd zeer serieus genomen, en dat geldt zelfs voor iets ogenschijnlijk kleins als het openen van een raam, zelfs in een auto.

© Getty Images

9 / 30Fotos

Ze kiezen het serviespatroon van het Witte Huis-

First Lady Mary Todd Lincoln begon de traditie, en nadat presidenten aftreden, worden bepaalde stukken uit hun porseleincollectie tentoongesteld in de porseleinkamer van het Witte Huis.

© Getty Images

10 / 30Fotos

Ze hoeven niet aangesproken te worden als 'First Lady'-

Jackie Kennedy vond de titel 'first lady' naar verluidt niet leuk, omdat ze het denigrerend vond en vond dat het klonk 'als een paard.' In plaats daarvan vroeg ze het personeel van het Witte Huis om haar 'mevrouw Kennedy' te noemen.

© Getty Images

11 / 30Fotos

Ze moeten de jaarlijkse paaseierenrol organiseren-

De paaseierenrol valt traditioneel onder de verantwoordelijkheid van de first ladies, die elk hun eigen smaak en interesses in het evenement verwerken.

© Getty Images

12 / 30Fotos

Ze organiseren ook een Chanoeka-viering-

Hoewel eerdere presidenten eer betoonden aan de feestdag, organiseerden president George W. Bush en first lady Laura Bush in 2001 het eerste officiële Chanoeka-feest in het Witte Huis. Deze traditie wordt tot op de dag van vandaag voortgezet.

© Getty Images

13 / 30Fotos

Ze mogen designerkleding als cadeau aannemen, maar er zit een addertje onder het gras-

Als een ontwerper een outfit cadeau doet aan de president of first lady, mag deze slechts één keer gedragen worden en moet daarna worden gedoneerd. Zo hebben Melania Trump en Michelle Obama allebei hun inhuldigingsjurken aan het Smithsonian geschonken.

© Getty Images

14 / 30Fotos

Ze hoeven niet in het Witte Huis te wonen-

Melania Trump verhuisde niet direct na de inauguratie van Donald Trump naar het Witte Huis. De Trumps zeiden dat dit was zodat ze bij hun zoon Barron kon blijven en hem de rest van het schooljaar in New York kon laten afmaken.

© Getty Images

15 / 30Fotos

Ze mogen niet zelf autorijden-

Zowel Hillary Clinton als Michelle Obama hebben in interviews gezegd dat ze tijdens hun tijd in het Witte Huis het meest misten dat ze niet zelf konden autorijden. Zelfs nadat ze het Witte Huis hadden verlaten, zei Michelle dat de Secret Service haar niet toestond om zelf in haar eigen auto te rijden.

© Getty Images

16 / 30Fotos

Ze krijgen levenslange bescherming door de Secret Service-

In 2013 ondertekende Barack Obama een wet die levenslange bescherming door de Secret Service instelde voor alle voormalige Amerikaanse presidenten en first ladies.

© Getty Images

17 / 30Fotos

Ze mogen de bescherming van de Secret Service weigeren-

Volgens de federale wet kan de president de bescherming van de Secret Service niet weigeren terwijl hij in functie is, maar de first lady kan dat wel.

© Getty Images

18 / 30Fotos

Hun bescherming door de Secret Service eindigt als ze hertrouwen-

Presidenten en hun echtgenoten krijgen levenslange beveiliging, maar de federale wet bepaalt dat 'de bescherming van een echtgenoot wordt beëindigd bij hertrouw.'

© Getty Images

19 / 30Fotos

Ze worden geacht het White House Correspondents' Dinner bij te wonen-

Het White House Correspondents' Dinner is een jaarlijks evenement voor de journalisten die het Witte Huis en de president verslaan. Traditioneel wordt het bijgewoond door zowel de president als de first lady, maar Donald en Melania Trump waren het eerste presidentiële paar in 30 jaar dat het evenement oversloeg.

© Getty Images

20 / 30Fotos

Ze mogen banen hebben-

Volgens de National First Ladies' Library hadden First Ladies Sarah Polk, Eleanor Roosevelt en Bess Truman allemaal banen terwijl hun echtgenoten in functie waren. Sinds 2009 is Jill Biden professor Engels aan het Northern Virginia Community College, een baan die ze heeft behouden als first en second lady van het land.

© Getty Images

21 / 30Fotos

Ze mogen ook in de administratie van hun man werken-

Hillary Clinton begon beroemd aan een politieke carrière na het presidentschap van haar man, maar als first lady werkte ze als voorzitter van de President's Task Force on National Health Care Reform.

© Getty Images

22 / 30Fotos

Ze mogen accounts op sociale media hebben-

Voor moderne presidenten en first ladies is sociale media een waardevol hulpmiddel voor publieke betrokkenheid, en je kunt ze vinden op sociale mediaplatforms zoals Instagram en X.

© Getty Images

23 / 30Fotos

Het @FLOTUS Twitter-account kan worden doorgegeven-

Het officiële Twitter-account, nu X, voor de First Lady van de Verenigde Staten, @FLOTUS, werd in 2017 overgedragen van Michelle Obama aan Melania Trump. In 2021 werd het doorgegeven aan Jill Biden.

© Getty Images

24 / 30Fotos

Ze moeten hun persoonlijke uitgaven zelf betalen-

Net als iedereen wordt van de familie van de president verwacht dat ze betalen voor dingen zoals eten, kleding en toiletartikelen. De first lady krijgt zelfs halverwege elke maand een gespecificeerde rekening.

© Getty Images

25 / 30Fotos

Ze zijn verplicht om een officieel e-mailadres van het Witte Huis te gebruiken voor overheidszaken-

In 2020 kwam Melania Trump onder vuur te liggen na berichten dat ze een persoonlijk e-mailaccount had gebruikt om zaken te bespreken die te maken hadden met de presidentiële administratie.

© Getty Images

26 / 30Fotos

Zij zijn verantwoordelijk voor het behoud van de geschiedenis-

Omdat het Witte Huis vol waardevol meubilair en kunstwerken staat, wordt het vaak een "museum" genoemd. Jackie Kennedy zag het op deze manier en plande een programma om de geschiedenis ervan te behouden. Ze restaureerde de openbare kamers in de residentie en verzamelde kunst. Ze richtte ook de White House Historical Association op om informatie over de geschiedenis van het Witte Huis te publiceren.

© Getty Images

27 / 30Fotos

Als een president tijdens zijn ambtstermijn sterft, wordt verwacht dat de first lady en haar familie het Witte Huis verlaten (maar niet onmiddellijk)-

Er lijkt geen officiële regel over te zijn, maar Jackie Kennedy woonde slechts een paar weken in het Witte Huis na de moord op JFK. Kort na zijn begrafenis stuurde ze een brief naar Lyndon B. Johnson waarin ze schreef: "Het moet niet veel hulp zijn voor jou op je eerste dag in functie – om kinderen op het gazon te horen tijdens hun pauze. Het is slechts een voorbeeld van je vriendelijkheid dat je hen laat blijven – ik beloof – ze zullen snel weg zijn."

© Getty Images

28 / 30Fotos

Wanneer een voormalige first lady sterft, beslist de huidige regering hoe zij wordt geëerd-

Wanneer een voormalig president sterft, zijn er verschillende regels en tradities die bepalen hoe het land hen zal eren. Maar wanneer een voormalige first lady sterft, beslist de zittende president op welke manier ze wordt herdacht. Begrafenissen of herdenkingen zijn meestal kleiner en meer privé.

Bronnen: (Good Housekeeping) (De lijst)

© Getty Images

29 / 30Fotos

De merkwaardige regels waaraan First Ladies zich moeten houden (2024)

FAQs

What are the duties of a first lady? ›

A director of social affairs, presidential liaison, symbol of strength, policy advocate, political reformer, keeper of "the People's House," partner, and confidant, the First Ladies of the United States have taken on numerous roles throughout American history.

How many first ladies were not married to the president? ›

Unique among First Ladies, Harriet Lane acted as hostess for the only President who never married: James Buchanan, her favorite uncle and her guardian after she was orphaned at the age of eleven.

How can presidential first ladies impact the world? ›

Like their 19th century counterparts, 20th century First Ladies sponsored national and international causes such as environmentalism, volunteerism, women's rights, literacy, and treatment for drug dependency.

Why are first ladies important? ›

Managing the social life at the White House and the personal welfare of the President and their families, the First Ladies set a standard for the women of their day. In addition, they brought their own interests to the same wide audience. From the relative obscurity of the earliest First Ladies, a few shine like stars.

Does the first lady get paid? ›

She is not elected to an official post, she receives no salary, and her position is not outlined in the Constitution. Yet, despite the ambiguity of her post, the First Lady has become an intergal part of American society.

What are the duties of the first wife? ›

The first lady is not an elected position; it carries no official duties and receives no salary. Nonetheless, she attends many official ceremonies and functions of state either along with or in place of the president.

What does the first lady do all day? ›

It has come to include involvement in political campaigns, management of the White House, championship of social causes, and representation of the president at official and ceremonial occasions.

Does the first lady have to be the president's wife? ›

If the president was a bachelor or widower, or if his wife was unable or unwilling to perform the role, other female relatives or friends were called upon to carry out the first lady's official duties; thus, there have been more first ladies than presidents.

What is a female president's husband called? ›

While there has never been a male spouse of a U.S. president, "first gentleman" is used in the United States for the male spouse of a mayor or governor.

Who is the first lady right now? ›

The first lady is viewed as the rare person with the power to sway her husband's decision to stay in or exit the presidential race. This article is in your queue. Jill Biden has always been ready to do what she thinks is the loving thing for her husband.

Were all first ladies wives? ›

Not all of the First Ladies were wives of the presidents. In a few cases, U.S. presidents were widowers when they took office or became widowers during office. In such cases a female relative played the role of First Lady.

Is a governors' wife called the first lady? ›

In the United States, the first spouse is the term used to refer to the spouse of a chief executive—that is, of the spouse of the president of the United States (the first lady of the United States and the first gentleman of the United States) and the spouses of the governors of the 50 U.S. states and U.S. territories ...

What are the works of the first lady? ›

The position of first lady or first gentleman is not an elected position, carries no official duties, and has no personal remuneration. Nonetheless, the title holder participates in humanitarian and charitable work on behalf of the president, often in line with his or her policies and programmes.

What is a first lady role in the church? ›

From that perch, the role of the church's “first lady” was first and foremost to support her husband, publicly agreeing with his decisions, helping him fend off unwanted demands from church members, perhaps teaching a Sunday School lesson from time to time.

What does it mean to be called the first lady? ›

First lady or first gentleman is an unofficial title usually used for the spouse, and occasionally used for the offspring or other relative, of a non-monarchical head of state or chief executive. The term is also used to describe a person seen to be at the top of her profession or art.

What are the duties of a lady? ›

Women's roles refer to the societal expectations and responsibilities placed upon women during a specific time period. These roles often include domestic duties such as caring for children and maintaining household affairs.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rueben Jacobs

Last Updated:

Views: 6339

Rating: 4.7 / 5 (77 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rueben Jacobs

Birthday: 1999-03-14

Address: 951 Caterina Walk, Schambergerside, CA 67667-0896

Phone: +6881806848632

Job: Internal Education Planner

Hobby: Candle making, Cabaret, Poi, Gambling, Rock climbing, Wood carving, Computer programming

Introduction: My name is Rueben Jacobs, I am a cooperative, beautiful, kind, comfortable, glamorous, open, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.